sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Klemetinkadun leikkialue







Ympäristö: Klemetinkadun varressa puistoalueen toisessa päässä sijaitseva suosittu leikkipuisto, jossa ei melkein koskaan tarvitse leikkiä yksin. Leikkipuiston lisäksi kiinnostavia leikkipaikkoja löytyy puiston puolelta kiviltä. Hiljattain uusittu aita reunustaa puiston kolmea sivua. Takasivu puistoa kohti on avoin.

Laitteet: Hiekkalaatikko, keinut, kaksi vieterikeikutinta, kolme liukumäkeä, paloauto.
Alueella ei ole varsinaista kiipeilytelinettä. Paloauto ja puistossa oleva suuri kivi ovat hyviä kiipeilypaikkoja. Isoon liukumäkeen vie hyvät, pikkulapselle turvalliset portaat. 
 Kaikki laitteet ovat hyväkuntoisia. 

Vanhempien viihtyvyys: Kolme penkkiä puiston laidoilla. Lähes aina seuraa sekä lapsille että aikuisille. 

Testihenkilön suosikki: Paloauto ja iso liukumäki

Yleisarvio: Hietalahden suosituimman puiston vetonaula on paloauto, joka on puiston suosituin laite. Muuten tilavan puiston laitteet ovat tyypillisiä leikkipuistolaitteita. Puiston vain kolmelta sivulta rajaava aita on saanut kritiikkiä osalta vanhemmista. Leikkialue on mukava, hyväkuntoinen, perinteinen leikkipuisto. Puiston pisteitä nostaa se, että täällä joutuu harvoin olemaan ilman seuraa.

Arvosana 4/5



***


Marraskuussa 2011 Klemetinkadun puistoon ilmestyi kolme uutta laitetta, jota me ehdimme testaamaan vasta nyt lumien tultua. Uutuudet olivat tavallinen pieni karuselli, kiipeilyteline ja joku keinulaudan tapainen laite, jonka käyttötarkoituksesta emme päässeet varmuuteen. Todennäköisesti tuossa istutaan kasvot keskelle päin, jalat tangolla ja vuorotellen suoristetaan jalat niin, että laite keinuu. Fiksummat kehittäkööt paremman käyttötavan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti