keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Satopuiston leikkialue


Isojen puolelta

Isojen puolen helpompi kiipeilyteline

Pienten puoli, aidattu alue




Ympäristö: Leikkialue on osa Satopuiston viheraluetta, joka jää talojen suojaan Malmönkadun ja Hietalahdenkadun väliin. Koska talot ympäröivät sitä joka suunnasta, eivät monet tiedä tämän ison leikkipuiston olemassaolosta. Puistoon on kulku Malmönkadulta keltaisten talojen välistä tai Hietalahdenkadulta kilometritalon päästä. Kun siis uskaltautuu talojen parkkipaikoille, löytyy niiden takaa oikein mukava, suojaisa ja monipuolinen puisto. Sijaintinsa vuoksi täällä tosin on harvoin seuraa. Leikkialueen lisäksi tänne kätkeytyy suuri nurmikkoalue ja suojaisia puita, joten kesällä tämä on kiva piknikpuisto.

Laitteet: Leikkialue on jaettu isojen ja pienten puoliin. Isojen puolelta löytyy tasapainoilulauta (siis sellainen, jota pitkin voi kävellä) kahdet keinut ja kaksi kiipeilytelinettä, joista toinen matalampi liukumäellä, toinen haasteellisempi. Pienten puolella on vauvakeinut, tavalliset keinut, hiekkalaatikko mökillä, kaksi liukumäkeä, pikkukaruselli, keinulauta, pikkukiipeilyteline, pöytä ja tuolit. 

Vanhempien viihtyvyys: Puistossa on helppo seurata lapsia, näkyvyys on hyvä ja lähellä ei mene autoja. Pienten puolella on pöytä ja penkit keskeisellä paikalla. Isojen puolella on penkit puiston laidalla. Kesällä kannattaa ottaa viltti ja eväät mukaan.

Testihenkilön suosikki: Liukumäet, pikkukiipeilyteline

Arvosana: 4/5



1 kommentti: